Hvordan finder man den rigtige MCT olie?

MCT olie er et præparat, som i stigende grad bevæger sig fra området medicinsk behandling til området forebyggelse og kostvejledning. På den måde er MCT olie blevet noget, som mange interesserer sig for, og derfor er det vigtigt at vide, at der er forskellige olier på markedet.

Bruges ved mave-tarm problemer

MCT olie er et præparat eller kosttilskud, som udvindes af palme- eller kokosolie. Skal man vurdere, hvilken olie, der er bedst, kan man blandt andet finde viden om mct-olie på nettet, men i dagligdagen er det nemt at se på, hvilke planter, olien er udvundet af. Så behøver man ikke bruge så megen tid på at sætte sig dybt ind i alle facetter af produkterne.

Generelt vil man sige, at en MCT olie, der er udvundet af kokosolie er et premium produkt, hvor de såkaldte C8-olier er af høj kvalitet. C8 står for Caprylsyre, som er en essentiel syre for blandt andet fedtoptagelsen fra tarmen.

I medicinsk sammenhæng bruges MCT olie da også ofte som middel, hvis man har problemer med fedtoptagelsen fra tarmen, leverproblemer eller problemer med bugspytkirtlen.

En del af kosten

Det er ligeledes vigtigt at se på, om olien er udvundet af økologiske råvarer. Vælger man den økologiske udgave, har man sikkerhed for, at der ikke er brugt kemiske sprøjtemidler eller andet ved produktionen af råvarerne, og dermed får man den reneste olie.

I dag er MCT olie ofte en del af diæten, hvis man for eksempel ønsker at spise efter KETO-principperne eller tilsvarende, hvor man skærer ned på kulhydraterne og skrue op for de gode fedtstoffer og proteinerne.

2 Aug 2023