Sleep_woman

Vælg denne rette seng, for at få en optimal støtte og en fredelig søvn. Valget af seng og madras er individuelt og du skal derfor altid vælge en seng der passer præcist til dig. Herunder vil du få nogle tips til hvordan du vælger drømmesengen.

Vælg en seng der passer til dig

Det første man skal vælge er hvor stor en seng man ønsker. Dette kan naturligvis afhænge af hvor stort et soveværelse man har, men på normal vis skal en enkelt person bruge 90cm i bredden og længden skal være 20 cm længere end ens egen højde. Har man en tendens til at vende og dreje sig hele natten, kan der være brug for lidt mere bredde end de standard 90 cm.

Herefter skal du vælge om du vil have en plan seng eller om det skal være med elevation. De fleste der vælger elevation, gør det fordi de har brug for at kunne lægge benene op i højden eller har brug for at sidde op og sove grundet vejrtrækningsproblemer. Men det kan ligeledes ses som en fordel hvis man ønsker at læse meget i sengen.

De fleste der vælger en plan seng, har et ønske om at undgå revnen i midten som en elevationsseng har. Dette kan også være hvis man er et par, sengen vil føles mere som én enhed når madrasserne ikke er delt op grundet elevationen.

Når du har valgt din sengetype, kan du vælge hvilken madras du ønsker. Madrassen er essentiel for, hvordan du sover om natten.

Den rette madras

Hvilken madras der er bedst er et individuelt valg og derfor vigtigt at man vælger sin egen madras.  Når du skal vælge din madras er der enkelte regler som er gode at følge, for at finde den optimale madras. Først skal du lægge dig på ryggen i sengen og presse hånden ind under lænden, hvis madrassen passer til dig vil numsen synke ned i madrassen og madrassen vil bule op i lænden. Det kræver muskler at holde lænden oppe og din krop slapper derfor ikke af hvis madrassen ikke går op og støtter.

Ligger du på siden, skal rygraden være fuldkommen parallel med madrassen. Har man lidt former, kan det anbefales at få en madras der er zoneinddelt.

Når du har valgt din seng, så husk at sengen ikke holder for evigt. Selvom sengen kan se ud som om at den ikke er i stykker, så bliver den normalt nedbrudt efter ca. 10 år. Vær derfor opmærksom og husk at skift sengen i god tid, for at få den optimale støtte.

 

Comments are closed.

Post Navigation