A-kasser i hospitaler

Arbejdsløshed kan ramme dig, når du mindst forventer det. Det er ikke nogen undtagelse for dig, der arbejder på hospitalet. Derfor kan det være en god idé at eliminere denne risiko ved at tilmelde sig en a-kasse. A-kassen er din forsikring i tilfælde af arbejdsløshed. Find en a-kasse nu på Mikonomi.dk!

A-kassen – din økonomisk tryghed

En a-kasse sikrer dig økonomisk tryghed og sikkerhed, da den hjælper dig med at få styr på din økonomi i tilfælde af, at du mister dit job og er arbejdssøgende. Du bliver udbetalt et månedligt beløb, kaldt dagpenge, som kan hjælpe dig med at finansiere dine leveomkostninger og betale dine regninger. Størrelsen på beløbet afhænger af din forrige indtjening, før du blev arbejdsløs. Det er ikke a-kassen, der beregner, hvor meget du skal blive udbetalt, men regeringen der gør det.

Hvis du ikke synes, at det modtaget beløb er nok for at overleve måneden, så kan du tilmelde dig en lønsikring, som giver dig muligheden for at blive udbetalt op til 80% af din forrige løn. De fleste a-kasser præsenterer deres medlemmer med dette tilbud men det er noget, du kan undersøge nærmere om på deres webside.

Med en a-kasse kan du i nogle tilfælde også tilmelde dig  efterløn. Efterløn giver dig retten til at  træde  ud af arbejdsmarkedet op til 5 år før pensionsalderen. Hvis du har været tilmeldt medlem af en a-kasse i et stykke tid, har du har også mulighed for at modtage feriedagpenge under nogle omstændigheder. Alt i alt hjælper a-kassen med at få styr på din økonomi, så du ikke behøver at tænke over det og i stedet kan koncentrere dig om at finde et job igen.

Faglig og personlig udvikling

Udover at hjælpe dig med din økonomi, bliver du også hjulpet tilbage på arbejdsmarkedet med en a-kasse. A-kassen gør deres bedste for at styrke og forbedre dine færdigheder, så du kan blive en mere attraktiv kandidat for arbejdsgiverne ude på arbejdsmarkedet. Derfor tilbyder de deres medlemmer en række tjenester, der kan hjælpe dem med at udvikle sig fagligt og professionelt.

Først og fremmest har du som medlem mulighed for kompetent sparring. Det betyder, at du kan modtage rådgivning omkring din jobsøgning med hensyn til dit CV og dine ansøgninger. Men du kan desuden også modtage vejledning angående din fremtid, dvs. i forhold til hvilke karrieremuligheder du kan følge.

Dog har du også mulighed for at få kendskab til andre færdigheder, du måske kunne bruge i dit felt. Ofte tilbyder a-kasser kompetenceudviklende kurser til deres a-kasser, så du kan øge dine kompetencer. De fleste kurser omhandler IT, dvs. programmering, brug af visse programmer, osv.; men du kan undersøge, hvilke kurser de tilbyder på deres hjemmeside. Kurserne varierer fra a-kasse til a-kasse.