traume
Det er ikke ligefrem personalets kvalifikationer vi mener, men mere at bringe de rigtige mennesker ind, eller udvikle deres kompetencer. Der findes idag flere typer af uddannelser, hvor det er muligt at specialisere sig inden for alverdens fag, helt fra gymnasiet af.

Dog er mange uddannelser i Danmark, både gymnasiet og universitetet, fuldtidsstudier, og typisk i dagtimerne. Dette sætter en begrænsning op, for dem som er på arbejdsmarked, og ikke har mulighed for at forlade deres arbejde og tage en uddannelse.

Hvis man er en af dem, der ikke fik taget uddannelsen tidligere, er det nu muligt at efteruddanne sig. Efteruddannelse kan ske på kurser, aftenskoler eller anden vis. Det er en god måde, at blive ved med at udvikle sig, og øge sin viden inden for faget man arbejder i.

Efteruddannelse for hospitalets personale

Det er ikke noget der bør kræves, men tilbydes. Det kan sagtens være at sygepleje personalet engang for år tilbage fik enten et kursus eller havde en pædagog uddannelse, men tiderne skifter, og fornyelse skal der til. Der kan være kommet nye metoder, erfaringer kan have taget over for skole læringen eller andet kan have gjort, at en genopfriskelse kunne være godt.

På traumecentrene rundt omkring, sker der uventede ting hver dag. Nye tilfælde, tidligere tilfælde med nye reaktioner. Mennesker er også forskellige, og reagere dermed også forskelligt. Man skal derfor ikke forvente at det som beroligede den udsatte eller de pårørende mandag, også vil virke på sammen måde tirsdag.

Traumer har mange grader for den individuelle person. Alle reagere på deres egen måde, og selvom en person ser ud til at have kontrol over sig selv, skal de ikke overses. Nogle har brug for at græde ud, få et kram eller bare at blive trøstet. Andre har brug for svar, og vide hvad der er sket før det kan bearbejdes.

Nyt er godt

Nyt kan være godt. Det kan være man har brugt de samme metoder, eller et udvalg af metoder, og de har den ønskede effekt. Men man kan aldrig vide med sikkerhed, om det har hjulpet. Vi har ikke tvang i Danmark, og det betyder det er muligt at takke nej til hjælp, eller muligt at sige man har det fint og gå sin vej.

Ved at undersøge de muligheder der er derude, finde nye metoder og indgangsvinkler, kan det være dem der går, også kan være med. Det kan være de klassiske metoder ikke passer dem, eller gøre dem utilpasse.  Derfor der det vigtigt at kunne brede viften ud, så alle får præcis den hjælp de skal bruge.

Comments are closed.

Post Navigation