Øjenkirurgi er efterhånden et meget veludviklet felt inden for kirurgi, og er ikke længere så risikabelt at få. Der er efterhånden blevet udført mange, mange tusinde øjenkirurgiske indgreb i både Danmark og resten af verden, så kirurgerne og teknologien bag er efterhånden meget sikkert og gennemført. 

954688_63353145

Der findes mange forskellige former for øjenkirurgiske operationer, og jeg vil kort beskrive nogle af dem her:

  • Øjenlaseroperation
  • Linseoperation
  • Operation af øvre øjenlåg
  • operation af nedre øjenlåg

Øjenlaseroperationer

Med en øjenlaseroperation kan du få fikset de fleste typer af synsfejl, såsom langsynethed, nærsynethed og bygningsfejl. Det er altså et rigtigt godt alternativ til briller og linser, fordi du helt kan slippe af med dine synsforstærkende hjælpemidler, og i stedet fokusere på andre ting. Derudover skal du selvfølgelig betale en relativt stor engangsbetaling, men samtidig sparer du en masse udgifter i abonnementbetalinger til briller og linser.

Linseoperationer

Med en linseoperation kan du slippe for irriterende aldersbetingede øjensygdomme som alderssyn, grå stær og grøn stær. For eksempel kan du få en linseoperation mod grå stær, hvor din egen øjenlinse skiftes ud med en linse i plastik. Dette er nogle gange nødvendigt, fordi den naturlige linse efterhånden er blevet ret gammel og uklar, således at linsen ikke fører lyset korrekt igennem til nethinden bagved. Så sætter man i stedet en klar, plastiklinse ind, som bedre overfører lyset.

Operation af øvre øjenlåg

En operation af det øvre øjenlåg er efterhånden en rigtig populær form for øjenkirurgi, også fordi man kan få den betalt af staten, hvis ens øjenlåg generer ens syn. Mange vælger dog også at få denne operation af mere kosmetiske grunde, fordi de synes at de har fået et “søvnigt” udseende, på grund af de hængende øjenlåg.

Operation af nedre øjenlåg

Denne form for øjenkirurgi er oftest kosmetisk, da de nedre øjenlåg ikke generer synet på samme måde som de øvre øjenlåg. Til gengæld kan hængende nedre øjenlåg også få en til at se både træt og syg ud, og det er derfor også meget populært at få ordnet med en øjenoperation.

Jeg håber at du har fået et bedre indblik i hvilke former for øjenkirurgi der findes, og hvorfor man som regel vælger at få dem.

Comments are closed.

Post Navigation